Rosenmetoden är en form av kroppsbehandling som syftar till att lösa upp spänningar i kroppen. Det handlar oftast om muskler som är spända utan att utföra något arbete, dvs spänningar som vi många gånger är omedvetna om.

 

För att hålla borta obehagliga upplevelser, anpassa oss till omgivningens krav eller behålla kontrollen över tillvaron, "håller vi ihop " oss och spänner våra muskler. Eftersom kroppen minns det som vi varit med om men som vårt psyke inte orkar bära har vi utvecklat denna fysiska försvarsmekanism för att överleva. Oftast är den inte nödvändig längre utan vi behöver upptäcka att vi kan slappna av.

 

När vi krymper oss själva kan det ha många orsaker: rädsla, skuldkänslor, mindervärdighetskomplex. Ibland är det glädje, kraft och spontanitet vi inte tillåter oss att släppa fram. Vi använder inte vår fulla potential.

När vi spänner våra muskler begränsar vi vår andning, blodet cirkulerar inte optimalt och vi ödslar massor av energi.

 

Rosenmetoden ger dig möjlighet till ökad kropps- och självkännedom, att utvecklas till en mer harmonisk människa och finna mer livskraft. Det är en mjuk och respektfull beröring och används i vissa fall i samråd med läkare och/eller psykolog för personer som behandlas medicinskt.

 

"Rosenmetoden handlar om förändring - från den person vi tror vi är till den vi verkligen är"

Marion RosenBarbro Phipps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du når mig på tel: 0708 399 369

 

Mottagningen finns på Drottninggatan 26 2tr - Göteborg /centrum

Spårvagnshållplats: Brunnsparken 

 

Klicka för att se på Karta

 

Rosenmetoden

 

En behandling tar ca 1 timma med några minuters vila efteråt. Du ligger bekvämt på en massagebänk och har underkläder på dig samt ett lakan som täcker den del av kroppen som för närvarande inte behandlas.

Jag arbetar mjukt med dina muskler och gör dig medveten om var spänningen finns i din kropp. Ibland ställer jag frågor om din livssituation eller om tidiga händelser i ditt liv. Under hela behandlingen är jag uppmärksam på vilka reaktioner som sker i din kropp. Behandlingen är kravlös och det finns inga förväntningar på dig. Du kan inte vara eller göra fel. Du kan bara vara den du är.

En Rosenbehandling är början på en process som fortgår även mellan behandlingarna. Det kan därför vara lämpligt att det går några veckor mellan dem. Antalet behandlingar är individuell. Förändringen sker i din egen takt.

Reaktionerna under en behandling är olika. För en del är det en verkligt djup avslappning. Andra pratar, gråter eller skrattar.Genom att möta det som kommer upp får du möjlighet att bearbeta och gå vidare. Kroppen släpper bara fram det som du är redo att hantera.

 

Friskvårdsmassage / helkropp

En behandling tar ca 1 timma med några minuters vila efteråt. Du ligger bekvämt på en massagebänk och har underkläder på dig samt ett lakan som täcker den del av kroppen som för närvarande inte behandlas.

Jag masserar först baksidan av kroppen och sedan framsidan och inkluderar hela kroppen. Behandlingen är kravlös och det finns inga förväntningar på dig.

 


Pris oavsett metod

För privatpersoner (inkl. moms) 650 kr

För studenter/ pensionärer/ sjukskrivna

550 kr

För företag (exkl. moms) 750 kr

Både Rosenmetoden och Friskvårdsmassage är godkända som skattefri personalförmån enligt skatteverket:

Dnr 130 695 844-04 1152

Företaget innehar F-skattsedel

Friskvårdskuponger

www.friskvardskuponger.se

 

Lokalen Drottningsgatan
   

 Friskvårdsmassage är en klassisk massage i förebyggande syfte. Massagen stärker kroppens immunförsvar och frigör oxytocin, det så kallade lugn-och-ro-hormonet. Regelbunden massage håller dina muskler mjuka och kan förebygga att mer svårbehandlade muskelproblem uppstår.

Det är också en skön avkoppling - en stund som bara är din.